С благословията на отец Георги – игумен на Преображенския манастир

...
 С благословията на отец Георги – игумен на Преображенския манастир
Коментари Харесай

Проф.Ангелов: Целта е човешкото здраве - всеки от Великотърновско да има достъп до здравеопазване

 _2024 _02_izbori_v01 (1)

 

С благословията на отец Георги – свещеник на Преображенския манастир „ Свето Преображение Господне “ до Велико Търново, коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си акция в старопрестолния град и региона. Водачът на листата за Старата столица и района проф. доктор Костадин Ангелов, претендентите за народни представители от обединението, кметът Даниел Панов, съидейници и симпатизанти насочиха молитва за здраве и по-добри дни пред България.

 

Проф. доктор Костадин Ангелов акцентира: „ Целта пред ГЕРБ-СДС е не просто да спечелим следващите избори, а да съставим устойчиво държавно управление. За да спрем превръщането на страната от република с парламентарно ръководство в република с обикновено ръководство “.

 

Здравеопазване, обучение и здрави деца, строителство, рационализация на градовете, селата и районите, запазване на фамилните полезности са целите на ГЕРБ-СДС и за Велико Търново, и за България.

 

„ Всеки гражданин на Великотърновска област да има бърз достъп до опазване на здравето е главната ни цел. Променихме няколко закона, с цел да подсигуряваме това посредством мобилните лекарски екипи и телемедицината. С усилената работа на Община Велико Търново, за Комплексния онкологичен център в Старата столица ще бъде закупен актуален петскенер. Още доста неща можем да създадем, както към този момент сме потвърдили, само че с цел да реализираме целите, ни е нужна поддръжката на всеки български жител. Призовавам всеки гражданин на Велико Търново и региона да излезе да гласоподава, с цел да се случи всяко едно нещо, което той желае от страната “, разяснява лидерът на листата.

 

Победа на ГЕРБ-СДС с номер 18 на 27 октомври, с цел да се сформира ръководство, което да върне сигурността и стабилността в България, безапелационни бяха проф. Ангелов, Росица Димитрова, Димитър Николов, доктор Ивелина Гецова и Илиян Венков от листата. 

 

Още от Средновековието Преображенският манастир е измежду най-сакралните места край Велико Търново. Върху стените на манастирския храм е изографисано „ Колелото на живота “ от Захари Зограф – знак на безконечния цикъл на съществуването и избора сред духовното и материалното. Благодарение на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов неповторимите стенописи в църквата, свидетелстващи за изяществото на българското възрожденско и църковно изкуство, към този момент са съвсем напълно реставрирани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР